Summer Cup 2017
Baner

YouTube kanal

Baner

Šampioni na „ispitu“ u Pragu

Prag-April-2017-001p

S’ početkom proleća kreću i internacionalni turniri širom Evrope. U  vreme Uskršnjih praznika glavni grad Češke je centar mladih rukometaša i rukometašica na prestižnom turniru ’’PRAGUE HANDBALL CUP 2017.’’
RK Novi Beograd će učestvovati na jednom od najjačih turnira sa dve ekipe, igrači rođeni 2000. godine i mlađi i devojčice rođene 2002. i mlađe.
Ove godine turnir će ugostiti rekordnih 591 timova iz 22 države iz celog Sveta. Naše ekipe su žrebom dobile izuzetno kvalitetne timove:

Očekivanja na turniru izneo je trener devojčica Ivan Mijatović:
- Na turnir u Prag krećemo bez prevelikog rezultatskog imperativa, mada ćemo se truditi da ostvarimo što bolji plasman. Cilj nam je da kroz 4 dana turnira odigramo što vise kvlalitetnih utakmica ćime će devojćice steći veliko iskustvo, upoznati se sa sistemima i stilovima igre ekipa iz cele Evrope i gde ćemo na najbolji mogući način prezentovati srpski rukomet i rukometni klub „Novi Beograd“ . Prag Kup će nam koristiti da podignemo formu pred početak regionalnog prvenstva na koji smo se plasirali kao četvrtoplasirani u LMK Beograda.

Prag-April-2017-002p

Vojislav Milunović, predvodnik generacije 2000. godišta iznosi svoja očekivanja u Pragu:

- Moja generacija 2000. prvi put putuje na ovaj međunarodni turnir. Turnir je masovan i veoma dobro ispraćen u Evropi, pogotovo u severnom delu Evrope. U našem godištu učestvuje 72 ekipe iz različitih delova Evrope. Ne poznajemo 90 posto ekipa, upoznati smo samo sa nekim ekipama koje ućestvuju iz regiona, to je mozda 7-8 ekipa. Sigurno je da će nam ovaj turnir doneti preko potrebno iskustvo, jer ćemo se upoznati sa mnogim ekipama iz Evrope i videti gde smo trenutno u odnosu na njih. Ne znamo jos uvek sa sigurnošću u kom sastavu ćemo putovati, imamo zdravstvenih problema. Problem je to što su to bitni igrači za tim, ali sigurno je da ce igrači koji budu izasli na teren dati svoj maksimum u tom trenutku i na kraju videti za koju poziciju na kraju je će to biti dovoljno. Što se tiče očekivanja zaista ne znam sta da kažem, jer kao što sam rekao ne znamo jačinu tih ekipa protiv kojih ćemo igrati, ali bih bio zadovoljan kada bismo se ukljucili u borbu za medalju ili barem bili medju prvih 10 ekipa na turniru. Grupa nam je izuzetno zanimljiva. Očekujem da ćemo mi , danci i švajcarci proći grupu. I najbitnije je da sveži i odmorni prođemo u eliminacione utakmice kada se većina utakmica rešava na jednu ili dve lopte...

 Prag-April-2017-003p
Sve utakmice možete pratiti u livescore
http://clubzone.phc.cz/homepage/team/489?lang=en

Prijatelji sajta

rukometni savez beograda rukometni savez srbije evropska rukometna federacija svetska rukometna federacija

teluslogo  balkan handball logo contractorbaner,-speed,-mali

Tizi balon centraBoreas