Summer Cup 2017
Baner

YouTube kanal

Baner

Sjaj najmlađih Novobegrađana na 24. Eurofestu u Kopru

Sjaj najmlađih Novobegrađana na 24. Eurofestu u Kopru

Na nedavno završenom evropskom rukometnom festivalu „Eurofest“ koji se održao u Kopru, mlađe selekcije Novog Beograda su ponovo bile među najuspešnijim klubovima. Ove godine smo učestvovali sa tri ekipe dečaka u generacijama 2005. i 2004.

Puleni trenera Miloša Čučkovića dečaci rođeni 2004. su do zlata stigli na impresivan način. U izuzetno jakoj konkurenciji 8 klubova igralo se svako sa svakim. I sa 6 pobeda i jednom nerešenom utakmicom stigli su do zlatne medalje. Redom su padali Dabs „A“ i Dabs „B“ iz Francuske, pa Izola. Srećan bod protiv Kvarnera iz Rijeke značio je da ništa ne može da nas zadrži u pohodu na zlato. Malo opuštanje protiv Wat Funhausa iz Beča i tesna pobeda su dale dodatni motiv dečacima da ubedljivo savladaju Novu Goricu i Maccabi iz Tel Aviva i osvoje zlatnu medalju.

Trener dečaka 2005. Lazar Stevanović je predvodio dve ekipe koje su konkurisale za visok plasman. Ekipa Novi Beograd „A“ je posle odličnih partija u grupi sa 4 pobede u polufinalu ukrstila koplja sa Vučićima iz Zagreba. U izuzetno uzbudljivoj završnici pri rezultatu 12-12 promašili smo zicer sa 6m , što je odmah kažnjeno iz kontranapada i na taj način smo ostali bez finala. U meču za broznu bez većih problema savladan je Koper B 14-9 .

Ekipa Novi Beograd „B“ je na sličan način u grupi izgubila od kasnijeg osvajača turnira Vučića sa 9-8. Kasnije smo pobedili sve rivale ali je to bilo dovoljno samo za peto mesto. Svakako da su i dečaci iz „B“ ekipe zalsužili svojim kvalitetom ulazak u polufinale.Sjaj najmlađih Novobegrađana na 24. Eurofestu u Kopru

Sve čestitke trenerima Milošu Čučkoviću i Lazaru Stevanoviću kao i dečacima na sjajnim utakmicama. Svakako da naše najmlađe selekcije imaju veliki potencijal i da se još predanijim radom u narednom periodu bore za trofeje na svim takmičenjima na kojima će se pojaviti.

Prijatelji sajta

rukometni savez beograda rukometni savez srbije evropska rukometna federacija svetska rukometna federacija

teluslogo  balkan handball logo contractorbaner,-speed,-mali

Tizi balon centraBoreas