Summer Cup 2017
Baner

YouTube kanal

Baner

Smederevski trofeji u rukama RK Novi Beograd

Proteklog vikenda u Smederevu održan je međunarodni rukometni turnir „TROFEJ SMEDEREVSKE JESENI". Novi Beograd je nastupao sa šest ekipa i osvojio 4 medalje i 5 pojedinačnih priznanja. Takmičile su se ekipe iz Srbije i regiona a o veličini turnira govori brojka od preko 1200 učesnika na turniru.

U konkurenciji dečaka i devojčica 2003.godište i mlađi, imali smo tri ekipe, dve ekipe dečaka i jednu devojčica. Sistem takmičenja je bio takav da prvaci grupa odmah formiraju polufinalne parove. Naši dečaci 2003.godište našli su se u grupi sa ekipom DRŠ Alen Mihalj koja je pored nas bila favorit za najviši plasman. Na žalost naši dečaci u utakmici za prvo mesto u grupi nisu uspeli da savladaju protivnike iz Slovenije i sa drugog mesta u grupi ušli su u razigravanje od 5. do 8 mesta. Do kraja i očekivano, sve pobede. Na kraju konačan plasman 5.mesto ali moramo da napomenemo da smo pokazali sjajnu igru i kvalitet i da nam je bilo mesto među prve tri ekipe. Mlađi dečaci (2004) su u istoj konkurenciji zauzeli 9.mesto ali su bez sumnje „ostavili srce na terenu".

Smederevski trofeji u rukama RK Novi Beograd

Devojčice su bez većih problema zauzele prvo mesto u grupi i došle do borbe za bronzu gde su se, spletom čudnih okolnosti, ponovo sastale sa ekipom Zete iz Crne Gore. Sa puno žara lako samo prešle i tu prepreku i na kraju zasluženo osvojile bronzanu medalju. Kao najperpektivnije igračice proglašene su Marija Tepša i Ana Radonjić.

Smederevski trofeji u rukama RK Novi Beograd

Dečaci 2000. godište su ubedljivom igrom i pre svega sjajnom odbranom dominirali tokom celog turnira i apsolutno zasluženo se popeli na pobednički tron. Ovako je izgledao put do finala:

Grupa:

RK NOVI BEOGRAD-KOLUBARA 19-9

RK NOVI BEOGRAD -MASTER 20-10

RK NOVI BEOGRAD -UMAG 14-7

Polufinale:

RK NOVI BEOGRAD-POŽAREVAC 17-8

Finale:

RK NOVI BEOGRAD-SMEDEREVO 12-9

- Posle turnira u Zagrebu odigrali smo još jedan jak medjunarodni turnir koji smo iskoristili za uigravanje ekipe i podizanje forme za nastavak jesenjeg dela Lige Mlađih Kategorija. Momci zaslužuju pohvale za sve pruženo na terenu i van njega i zasluženo je osvojeno zlato na ovom prestižnom turniru. – izjavio je trener Vlada Šimičić, vidno zadovoljan igrom i plasmanom njegovih rukometaša.

Pored ekipnog uspeha dobili smo i pojedinačno priznanje za najboljeg igrača turnira koje je pripalo Vojislavu Milunoviću.

Smederevski trofeji u rukama RK Novi Beograd

Devojčice 2000.godište su definitivno najveće iznenađenje turnira. Kao najmlađa ekipa u svojoj konkurenciji fantastičnom igrom i zalaganjem došle su do borbe za zlato. Nekoliko utakmica za infartk i onda sjajno finale sa ekipom SKBGa iz Beograda. Naše gracije su dale sve od sebe ali protivnik je bio ovaj put bolji i zasluženo slavio sa rezultatom 10:17. Osvojena srebrna medalja je sjajan uspeh za ovu generaciju koja nas je već navikla da u klub donosi pehare i priznanja. Za najboljeg golamana turnira proglašena je Kaća Janković.

Smederevski trofeji u rukama RK Novi Beograd

Najstariji dečaci 1998.godište su nakon svih pobeda u grupi izborili plasman u finale. Tamo ih je čekala ekipa Smedereva koja je fizički bila dominantnija i sa sjajnim Nikolom Pešićem na golu „zatvorila" naša krila i došla do zlatne medalje.

Grupa:

NOVI BEOGRAD – SPEED (BIH) 24:11

NOVI BEOGRAD – PANČEVO 19:18

Polufinale:

NOVI BEOGRAD – VOŽDOVAC 18:10

Finale:

NOVI BEOGRAD – SMEDEREVO 15:18

- Odilčan rezultat na turniru s obzirom da smo učestvovali u kategoriji za godinu dana starije igrače (1998.). Čak ni zlato nije bilo daleko, ali u prelomnim trenucima nismo imali koncentracije, kao ni sportske sreće, tako da je pehar potpuno zasluženo ostao kod domaćina.Nama je ovo bila dobra provera pred nastavak LMK Beograda, gde nas čekaju još veći izazovi i iskušenja. – izjavio je trener Miloš Simić.

Igrom i požrtvovanjem koje pokazao na turniru, potpuno zasluženo je Pisarić Đorđe proglašen za najboljeg igrača turnira.

Smederevski trofeji u rukama RK Novi Beograd

Konačan bilans od 4 osvojene medalje 5 pojedinačnih priznanja je još jedan od velikih uspeha našeg kluba. Pored ovih medalja bilo je nešto što će sigurno svi duže pamtiti a to je druženje, navijanje, pevanje, smejanje i uživanje tokom ova tri dana u Smederevu.

Smederevski trofeji u rukama RK Novi Beograd

Prijatelji sajta

rukometni savez beograda rukometni savez srbije evropska rukometna federacija svetska rukometna federacija

teluslogo  balkan handball logo contractorbaner,-speed,-mali

Tizi balon centraBoreas