Summer Cup 2017
Baner

YouTube kanal

Baner

Zlatar za nova zlata

Rukometni klub Novi Beograd je uspešno završio drugu smenu kampa na Zlataru od 20.8. do 28.8. Ovaj put na pripremama su bili dečaci i devojčice 2001. godište i mlađi(e) u pratnji trenera Vlade Šimičića, Lazara Stevanovića i Milice Čubrilo.

Planina Zlatar (najviši vrh Golo brdo 1.627 m), nalazi se između reka Lima, Uvca, Mileševke i Bistrice. U imenu planine Zlatar sažeta su sva njena svojstva: mirisne livade i bistra jezera okružena omorikama i brezama, spoj mediteranske i planinske klime, maksimalan broj sunčanih dana, blagotvorni vazduh obogaćen terpentinom i ozonom, beskrajni vidici... Planina Zlatar po morfologiji, klimi i biljnom pokrivaču odnosno autentičnoj prirodi, svrstava se u značajne turističke regije, u kojoj se mogu razvijati sportsko-rekreativni, izletnički, zdravstveno-lečilišni, lovni, kongresni, ekskurzivni i turizam na selu. U podnožju planine Zlatar, nalazi se gradić Nova Varoš sa oko 8.000 stanovnika (sa okolnim selima). Na Zlataru se nalaze hotel "Panorama" i "Zavod za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih oboljenja i arterijskog krvnog pritiska", okruženi smrčevom i brezovom šumom. U blizini se nalaze manastir Mileševa (13. vek), manastir Davidovica (12. vek) u gradiću Brodarevo, manastir Banja (12. vek) u Priboju, crkve brvnare u Kućanima i Radijevićima, koji upotpunjuju turističku ponudu planine Zlatar.

Zlatar za nova zlata

Za tih sedam dana našim sportistima pruženi su fantastični uslovi za rad. Na raspolaganju im je bila hala u Novoj Varoši, bazen, otvoreni tereni, stolovi za stoni tenis, banket sale, zdrava organska hrana i ono najbitnije neograničena količina svežeg i čistog vazduha.

Treniralo se dva puta dnevno. Odrađeno je ukupno 10 treninga , dve trening utakmice (devojčice protiv dečaka) i održani su turniri u stonom tenisu (singl i mešoviti dubl) i turniri u nožnom tenisu i takmičenje u plivanju.

Zlatar za nova zlata

Pored fizičkih aktivnosti organizovana su i predavanja vezana za ishranu sportista, higijena sportista i sportska torba jednog rukometaša. Urađena su i tri kontrolna testa: poznavanje rukometnog terena, poznavanje zonskih formacija i poznavanja pravila rukometne igre. Naravno testovi nisu bili ocenjivani ali su itekako značili u edukaciji naših mladih rukometaša.

Na treninzima se radilo uglavnom na koordinaciji, tehnici vođenja lopte, hvatanja, dodavanja i uvežbavali su se osnovni principi odbrane 6-0.

Zlatar za nova zlata

Moramo da naglasimo da je dosta toga urađeno po planu timskog duha, pojedinačne i kolektivne odgovornosti na terenu i van njega. Devojčice i dečaci su pokazali veliku zrelost i odgovornost kako prema sebi tako i prema drugima. To pokazuje da su sami prali i sušili svoj veš, vodili računa o higijeni sobe i ličnoj higijeni i poštovali osnovne kodekse ponašanja jednog sportiste.

Kao najmlađe članove ekspedicije zamolili smo Popović Ivonu i Nešič Ignjata da sa nama podele njihove utiske sa priprema na Zlataru:

- Kao najmlađi član kluba želim da podelim sa vama moje utiske sa prvih priprema na planini Zlatar. Uz pratnju trenera Lazara, Vlade i Milice dvadesetog avgusta smo stigli na Zlatar. Smestili smo se u hotel koji se nalazio u predivnom okruženju . Imali smo dva treninga dnevno uz slobodne aktivnosti i odmor u hotelu. Tamo smo bili sedam dana. Išli smo na bazen, provodili smo vreme u prirodi. Posle večere smo uglavnom provodili vreme u priči i druženju. Pored napornih treninga ovu ekspediciju ću pamtiti po novim prijateljstvima i lepom druženju. – rekla je Ivona

Zlatar za nova zlata

- Ovih sedam dana provedenih na pripremama fizički je bilo veoma zahtevno. Od nas se tražilo da budemo disciplinovani, kako na terenu, tako i tokom našeg celog boravka. Ono što mi se posebno svidelo je što su pored treninga bili organizovani i teorijski časovi o poznavanju rukometa. Takođe, puno smo naučili i o zdravoj ishrani, higijeni i lepom ponašanju. Bilo je tu i mnoštvo zabavnih trenutaka i gromoglasnog smeha cele ekipe. Nadam se da će nam ovo vreme provedeno na pripremama mnogo značiti u takmičarskoj sezoni koja je pred nama. – zaključio je Ignjat.

Zlatar za nova zlata

Ono što smo ostavili za sam kraj ovog izveštaja je činjenica da je ovih sedam dana provedeno u divnom druženju dečaka i devojčica. Sklopljena su mnoga nova prijateljstva, a bilo je i slatkih, tajnih simpatija i poneko zaljubljivanje.

Zlatar za nova zlata

Prijatelji sajta

rukometni savez beograda rukometni savez srbije evropska rukometna federacija svetska rukometna federacija

teluslogo  balkan handball logo contractorbaner,-speed,-mali

Tizi balon centraBoreas