Summer Cup 2017
Baner

YouTube kanal

Baner

Stručni kadar sve jači - Aleksandar Marković još jedno pojačanje

Stručni kadar sve jači - Aleksandar Marković još jedno pojačanje

Još jedan sjajan stručnjak pojačao je redove Novog Beograda. Aleksandar Marković sklopio je dogovor o višegodišnjoj saradnji sa RK Novi Beograd.

Marković iza sebe ima zavidnu igračku karijeru: Počeo je kao devetogodišnjak u Prvoj Iskri iz Bariča, zatim nastavio u Radničkom iz Obrenovca i Starom Gradu. Posle toga se otisnuo u inostranstvo, u Švedsku, gde je imao zavidnu karijeru. Nekoliko puta bio je i na okupljanjima reprezentacije SR Jugoslavije u kadetskoj i juniorskoj kategoriji...

Trenerskim poslom počeo je da se bavi u rodnom Obrenovcu gde je radio s svim selekcijama i u ženskom i u muškom klubu... Nakon toga bio je na dvogodišnoj specijalizaciji u Nemačkim klubovima - "TSG Adler Dielfen","TVG Kaiserau" . Pre Novog Beograda dve godine je proveo u ženskom superligašu Milenijumu. Nekoliko puta je bio u stručnim štabovima ženske reprezentacije Srbije.

Njegove izuzetne ljudske i stručne reference bile su dovoljna preporuka da se priključi ostalim kolegama u Klubu i svoje zavidno iskustvo i znanje prenosi našim članovima. Marković će u Novom Beogradu biti asistent u prvoj ekipi, zajedno sa Brankom MIloševićem će raditi sa selekcijom dečaka 2002. godište, kao i sa još jednom grupom u školi rukometa.

Želimo mu puno sreće u radu u Novom Beogradu!

1. Pristupio si našem klubu pre neki dan... Sa radom počinješ početkom avgusta. Šta očekuješ od saradnje sa RK Novi Beograd?

Samim angažmanom želim da svojim znanjem i iskustvom podignem kvalitet rada rukometne škole,sa jedne strane kao i da svoju trenersku veštinu podignem na viši nivo.

2. Kako izgleda RK Novi Beograd iz tvog ugla, gledajući sa strane pošto još zvanično nisi počeo sa radom ?

Rezultati kluba govore sve. Od školice rukometa pa do seniorskog pogona, klub ima autoritet koji je izgradio svojim sportskim i zdravim duhom.

3. Jedini si trener u klubu koji je imao inetrnacionalno iskustvo i kao igrač (Švedska) i kao trener (Nemačka). Koliko ti je to pomoglo u dosadašnjoj trenerskoj karijeri i koje su osnovne rezlike rada kod nas i u inostranstvu...

Kao igrač kome je trener bio Christer Magnusson (inače švedski olimpijac),dobio sam jasnu sliku o tome da se individualni kvalitet najbolje pokazuje kroz kolektivnu igru kao i da igrači treba da budu "zreli"(svesni svojih postupaka, grešaka, kvaliteta) i da na osnovu toga pomognu ekipi.

Trenersko sazrevanje ili specijalizaciju imao sam u Nemačkoj u radu sa mlađim kategorijama. Sam princip,metod i način rada se bitno ne razlikuje u odnosu na koncept naseg rada sa početnicima. Jedino u čemu naš sport zaostaje za zemljama Zapada jesu daleko lošiji uslovi za rad a samim tim i razvoj rukometa.

Iskustvo koje sam dobio je to da se ni na koji način ne treba zadovoljavati malim stvarima,već konstantno treba raditi na svom usavršavanju, a da uspesi koje ređamo budu samo priznanje našeg rada - ne i konačni cilj.

4. Tvoj rad u klubu će se u početku bazirati uglavnom na najmlađe grupe, šta su po tvom mišljenju osnovni principi u radu sa početnicima!?

Osnovni principi u radu sa početnicima treba da se baziraju na tome da deca zavole sport,da se socijalizuju i razvijaju u sportskom duhu, kao i da im sport ne bude hobi, vec način zivota.

5. Uskoro staješ na "ludi kamen" . Izabranica je rukometašica. Krenuo si stopama kolega Čučkovića i Maksimovića koji su u "rukometnom" braku... Da li će ti to biti prednost u poslu kojim se baviš?

DA....gledajući na uspešnost u radu pomenutih kolega,siguran sam da sam napravio pravi potez i da je ovo još jedan dokaz da je sport bitna stavka u životu svakog čoveka.

Prijatelji sajta

rukometni savez beograda rukometni savez srbije evropska rukometna federacija svetska rukometna federacija

teluslogo  balkan handball logo contractorbaner,-speed,-mali

Tizi balon centraBoreas