Summer Cup 2017
Baner

YouTube kanal

Baner

Tasić Dušan – biser Novog Beograda

 

Dete za primer! Dušan Tasić – Tasa jedan je od najtalentovanijih i najiskusnijih igrača naše škole rukometa. Sjajnim odbranama i fantastičnim napretkom nametnuo se trenerima pa pored svog godišta (2001.) brani i za starije generacije (2000. i 1999.).

Pored brojnih medalja i pojedinačnih priznanja „naš" Tasa definitivno opravdava ulogu kapitena i nosioca igre generacije 2001. godište. Ipak, pred njim je dug put i naporan rad da bi jednog dana branio boje velikih klubova i zaslužio grb naše reprezentacije.

1. Na nedavno završenom prvenstvu Srbije u Aranđelovcu osvojili smo srebrnu medalju. Bio si najbolji golman na turniru. Da li si zadovoljan svojim odbranama i igrama ekipe?

- Na nedavno završenom Prvenstvu Srbije za dečake rodjene 2001. godine ekipa RK Novi Beograd nije pokazala sve što može i ume na čelu sa mnom. Pojedinci su u utakmice ulazili jako neozbiljno i neodgovorno nesvesni težine turnira. To nam je prolazilo bez posledica sve do finala. U borbi za zlato smo za protivnika imali nešto ozbiljniju ekipu Crvene Zvezde. Sva ta neozbiljnost i neodgovornost nas je skupo koštala.Još jednu godinu treninga smo bacili u vodu. Nadajmo se da sledeće godine nećemo treći put ponoviti istu grešku. Narod je lepo rekao: "Nikad poraz, samo lekcija!"

Tasic Dusan biser NBG 001

2. Jedini si igrač u klubu koji ravnoparavno igra za tri generacije : 1999, 2000 i 2001... Možeš da nam daš neko poređenje za svaku generaciju?

- Postoji vidna razlika u pristupu igri i treninzima ova tri godišta.Treninzi 1999.godišta su najozbiljniji, iscpljujući i veoma zanimljivi. Dečaci pazljivo slušaju trenera i trude se da izvedu ono što on traži od njih. Dečaci 2000. godiste su veoma talentovani. Nadam se da će uz puno ozbiljnog rada uspeti da se vrate na stari put slave. Dečaci 2001. godišta su veoma napredovali u poslednje vreme, ali još uvek nedostaje ozbiljniji pristup treninzima i utakmicama. U starijim godištima utakmicu dobija ekipa, a u 2001. rezultat zavisi od raspoloženja pojedinaca.

3. Učestvovao si na kampu reprezentacije Beograda za 2001. Poznaješ i starije generacije u drugim klubovima... Uporedi nam golmane iz drugih klubova sa golmanima u Novom Beogradu (stil branjenja, tehnika, taktika)

- Čuo sam od golmana na kampu da oni u svojim klubovima nemaju golmanske treninge što je sigurno prednost golmana iz našeg kluba. Takođe se i na drugim turnirima videla razlika (kao npr. turnir u Grckoj i ostali turniri i utakmice po Srbiji). Na Prvenstvu Srbije za 2001. sam primetio da ima i golmana koji reaguju na šut kao fudbalski golmani(npr. golmani Ade).

4. Šta očekuješ u narednoj sezoni?

- Od 2001. očekujem da imaju ozbiljniji pristup utakmici i treningu i da ću uspeti zajedno sa njima da osvojim Prvenstvo Srbije i turnir u Švedskoj.

5. Da li možda pratiš neku stranu rukometnu ligu i ko ti je omiljeni golman?

- Kad god sam u prilici volim da odgledam bilo koju utakmicu Bundes lige. Najviše su mi se svidele utakmice poslednjeg kola i neizvesne završnice mečeva dve vodeće ekipe Kila i RNL. Omiljeni golman mi je Mattias Andersson.

Tasic Dusan biser NBG 002

Prijatelji sajta

rukometni savez beograda rukometni savez srbije evropska rukometna federacija svetska rukometna federacija

teluslogo  balkan handball logo contractorbaner,-speed,-mali

Tizi balon centraBoreas