Summer Cup 2017
Baner

YouTube kanal

Baner

Svetosavski turnir 2014

Novi Beograd – stara priča

2014 Svetosavski turnir 001

Rukometni klub Novi Beograd je nastavio po starom. Drugi put za redom dečaci i devojčice iz našeg kluba su osvojili tri zlatne medalje na Svetosavskom turniru. Prošlogodišnji upseh je nadmašen osvajanjem i četvrte medalje – srebrne !

Rukometni Savez Beograda je odlično organizovao turnir koji se proteklog vikenda igrao u Obrenovcu. Takmičenje se odvijalo u 4 kategorije: Dečaci i devojčice 2001.godište (6+1) i dečaci i devojčice 2003. godište (4+1). RK Novi Beograd je osvojio oba prva mesta u konkurenciji dečaka, mlađe devojčice su takođe bile najbolje, dok su devojčice 2001. godište tek u finalu poklekle pred odličnom ekipom Avale iz Vrčina posle neizvesnog finala.

Najmlađi dečaci 2003. su bez poraza superiorno osvojili pobednički pehar. Tek u finalu dostojan otpor pružili su dečaci iz Rakovice – 10:8. Njihove vršnjakinje su bile još ubedljivije i takođe bez poraza zauzele prvo mesto. U finalu smo bez većih problema pobedili Avalu 11-6. Za najboljeg golmana na turniru proglašena je naša Marija Tepša.

2014 Svetosavski turnir 002

U starijoj kategoriji 2001. našim dečacima je u finalu protivnik bio URK Studentski grad. U reprizi prošlogodišnjeg finala ponovo smo bili bolji od komšija i bez većih problema slavili 9-5. Najbolji golman turnira je Dušan Tasić, dok je za najboljeg srednjeg beka na turniru proglašen Uroš Stanić. Za najboljeg igrača turnira izabran je takođe naš golman – Dušan Tasić! Finale kod devojčica je odlučeno tek u poslednjih 5 minuta. Pri rezultatu 7-7 fizički dosta jače devojčice iz ŽRK Avala postižu dva vezana pogotka što je ispostavilo se bio i konačan rezultat. U najbolju postavu turnira izabrane su Teodora Mirković na poziciji levog beka i Maša Živković srednji bek.

2014 Svetosavski turnir 003

 

2014 Svetosavski turnir 004

Prijatelji sajta

rukometni savez beograda rukometni savez srbije evropska rukometna federacija svetska rukometna federacija

teluslogo  balkan handball logo contractorbaner,-speed,-mali

Tizi balon centraBoreas