Summer Cup 2017
Baner

YouTube kanal

Baner

Novi Beograd na mapi Evrope

Novi Beograd na mapi Evrope

 

Nedavno završen 35. „LUNDASPELEN“ potvrdio je da se u našem klubu radi izuzteno kvalitetno... Članovi rukometnog kluba Novi Beograd su pod vođstvom svojih trenera Milošević Branka, Simić Miloša i Maksimović Nikole dostojno reprezentovali srpski rukomet na jednom od najjačih Svetskih rukometnih turnira za mlađe kategorije. Sa ukupnim skorom od 16 pobeda i 4 poraza (u sve tri kategorije) Novi Beograd je po odnosu pobeda i poraza na trećem mestu ako se računaju svi timovi!

Dečaci rođeni 1999. godine su odlične igre tokom celog turnira krunisali zlatnom medaljom. U odnosu na druge ekipe u godištu evidentno je da smo fizički najdominantnija ekipa na turniru i sa najvećim fondom kvalitetnih igrača... Zabrinjavajući je podatak da od ekipa iz vrha imamo najmanje postignutih golova iz kontranapada. Na ovom segmentu u budućnosti treba obratiti posebnu pažnju...

Dečaci rođeni 2001. su svakako najprijatnije iznenađenje turnira. Prvi put su kročili na veliki teren za razliku od rivala koji već godinu ili dve igraju na velikom terenu. O ovoj problematici (kasnimo za Evropom 2 godine) ćemo se pozabaviti na nivou kluba, ali ćemo i naš stav i razmišljanje preneti nadležnima u RSS i RSB koji bi morali odreagovati po tom pitanju. Da nam je ekipa bila kompletna svakako da su dečaci mogli i više od srebrne medalje u B finalu.

Od juniora smo sigurno više očekivali. Po kvalitetu su realno među 4-5 ekipa na turniru, ali su čudne okolnosti (promenjen žreb neposredno pred eliminacije) kumovale da takmičenje završimo već u 1/8 finala. Danaski Ajax Kopenhagen je u ovom trenutku bio preveliki zalogaj za naše momke. Da je žreb bio po prvobitnom kosturu verujemo da smo mogli i do polufinala...

Sledeći 36. po redu „LUNDASPELEN“ je na programu krajem 2013. Ostaje nam da se u narednih godinu dana još bolje pripremimo i verovatno u još većem broju krenemo na trofeje put Švedske!

Slike iz Lundaspelen-a možete pogledati na stranici Galerija - Slike

Prijatelji sajta

rukometni savez beograda rukometni savez srbije evropska rukometna federacija svetska rukometna federacija

teluslogo  balkan handball logo contractorbaner,-speed,-mali

Tizi balon centraBoreas